Nieuws
Nieuws Archief

'Hond' van Theater Reflex van hoog niveau
(Herbert Mouwen, BN/DeStem donderdag 18 april 2019)
Hond
Foto: Pix4Profs/Gerard van Offeren

Recensie | ROOSENDAAL - Theater Reflex brengt donderdagavond de voorstelling 'Hond' in De Kring. BN DeStem bezocht de generale repetitie. Felle onliners werden afgewisseld met verhalende monologen.

Drie vrienden ontmoeten elkaar na zeven jaar op een subtropisch eiland met het doel oude verhalen op te halen en tijden van vroeger te herbeleven. Dit is het uitgangspunt van Hond van de Amsterdamse auteur Willem de Vlam, gebracht door Theater Reflex.

Nog één keer feesten

Echter, er blijken meer redenen te zijn voor deze reünie, dat wordt tijdens het spel duidelijk. Wat ogenblikkelijk opvalt, is dat het leven van de drie in de loop der jaren sterk veranderd is.

Appie, een reclameman die vroeger met geld smeet, heeft de andere twee uitgenodigd. Hij heeft hulp van zijn oude maten nodig om af te kicken van zijn drugsverslaving. Nog een keer flink uit zijn dak gaan en dan wil hij eraan gaan werken.

Drie vrienden, drank en drugs

Joost Godschalk speelt de rol energiek. Hij heeft een heldere tekstbehandeling en speelt fysiek sterk. Hij kan zijn lijf in allerlei bochten wringen, zijn dynamische manier van bewegen lijkt onnavolgbaar.

Michael Graauwmans speelt de rol van Roel, een rustiger personage. Een tekstschrijver die eigenlijk buiten de werkelijkheid van drank en drugs staat. Hij is zorgzaam, maar tegelijkertijd ook onbeholpen.

Eef, gespeeld door Jeroen Schrauwen, is een spilfiguur in de meedogenloze drugswereld. Moralistisch gezien is hij een bedenkelijke figuur.

Fel en direct

De dialogen zijn fel en direct, met komische oneliners. Ze worden onderbroken door lange, verhalende monologen. Het goede evenwicht tussen tekstbehandeling, beweging en spel is kenmerkend voor deze voorstelling, die daardoor op een hoog niveau komt.

Hond speelt zich af in een kleurrijk, speels decor dat een mediterraan vakantieverblijf suggereert. Decorchangementen zijn in het spel zelf geïntegreerd.

De stevige muziek die vooral de jaren '90 moet suggereren, is zorgvuldig gekozen.

Hond is een prima voorstelling over een hedendaags thema.

-Herbert Mouwen, recensent

'Hond' van Wim de Vlam door Theater Reflex. Gezien op 16 april 2019 in Schouwburg de Kring Roosendaal. Regie: Marionne van de Camp. Is ook te zien op 18 april.


THEATER REFLEX SPEELT HOND
(Dinsdag 12 maart 2019)

De voorbereidingen van onze nieuwe voorstelling HOND van Willem de Vlam, verlopen voorspoedig.

HOND
Een levensstijl waarin je al je lusten vervult, zonder er verder bij na te denken, lijkt leuk. Heel lang kan dit goed gaan, als je je verder niet te veel van andere mensen aantrekt. Maar de kans is groot dat deze manier van leven zich op een gegeven moment tegen je gaat keren. Want wij mensen hebben niet voor niets de mogelijkheid tegen onze behoeftes in te gaan, of er in ieder geval kritisch naar te kijken.

Albert heeft deze vaardigheid nooit echt gebruikt en nu is hij verslaafd aan alle mogelijke drugs. Voor het eerst draagt hij de gevolgen van zijn levensstijl. Hij is erachter gekomen dat het zo niet langer kan en spreekt met twee vrienden af in een vakantiehuis ergens aan de Middellandse Zee. Zij weten echter niet wat er van ze wordt verlangd. De drie zijn goede vrienden van vroeger en zij zijn erheen gelokt met de smoes om gezellig met zijn drieën vakantie te vieren. Eef is zelf een drugsdealer, die ook aan Albert drugs heeft verkocht. Roel is een vader die een column schrijft en zijn leven niet helemaal meer ziet zitten. Als ze erachter komen waarom ze naar het vakantiehuis zijn gestuurd, stribbelen ze eerst tegen, maar uiteindelijk besluiten ze Albert toch te helpen. Dit gaat niet zo gemakkelijk, aangezien de man nooit heeft ervaren hoe het is om jezelf te onthouden van iets waar je lichaam zo naar smacht.

Spelers
Joost Godschalk, Michael Graauwmans en Jeroen Schrauwen.

Regie
Marionne van de Camp.

Waar & wanneer
Op 17 en 18 april 2019 spelen we deze voorstelling in Schouwburg De Kring te Roosendaal. Telefoon: 0165-555555. Aanvang 20.15 uur.

Kaarten kunt u reserveren via Schouwburg De Kring.


Voor meer informatie:
Secretariaat: Bert Mathijssen, Telefoon: 0165-543880.
e-mail: info@theaterreflex.nl
www.theaterreflex.nl of kijk op onze Facebookpagina.

THEATER REFLEX WERKT AAN NIEUWE PRODUCTIE!
(Zondag 11 november 2018)

Theater Reflex is gestart met de repetities voor een nieuwe productie, een toneelstuk geschreven door Willem de Vlam: HOND.
Een productie gespeeld door Michael Graauwmans, Joost Godschalk en Jeroen Schrauwen. De regie is dit keer in handen van Marionne van de Camp.
De voorstellingen staan gepland op 17 en 18 april 2019 in schouwburg De Kring.
ZET DEZE DATA IN UW AGENDA!
We houden u op de hoogte van de vorderingen en verdere details.

HOND
Albert is een reclameman die zijn weelderige verslavingen niet meer kan betalen. In een vakantievilla op een eiland in de Middellandse Zee, vraagt hij zijn jeugdvrienden Eef en Roel hem te helpen van zijn dure gewoontes af te komen. Daarvoor zijn zij niet geschikt: Eef leeft al jaren als een sociaal en moreel raadsel. Roel is columnist. Tijdens het gevecht met Alberts verslavingen, blijkt hoe moeilijk het is om meester te worden over het bestaan.

Willem de Vlam (1976) is een Nederlandse toneelschrijver. Hij groeide op in Amsterdam en studeerde Rechten en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Voor het Amsterdamse Studententoneel schreef hij enkele stukken en musicals. In 2005 richtte hij samen met Tom Helmer Toneelgroep Opium voor het Volk op. Dit gezelschap produceerde het grootste deel van zijn teksten, die veel in Amsterdam en andere prominente theaters in Nederland werden uitgevoerd.


THEATER REFLEX ANNULEERT VOORSTELLING
(Woensdag 29 november 2017)

De voorstelling "Het was de leeuwerik", die gepland stond voor april 2018 hebben we jammer genoeg moeten annuleren.
Door persoonlijke omstandigheden heeft de hoofdrolspeelster haar rol teruggegeven.
We hebben lang gezocht naar een volwaardige opvolgster om deze moeilijke rol te spelen, maar daarin zijn we helaas niet geslaagd.
Degenen die al een kaart hadden gereserveerd bij schouwburg De Kring zullen worden geïnformeerd en krijgen hun geld teruggestort.
We beraden ons nu over de toekomst en zullen u, zodra daar iets over bekend is, over berichten.

Bert Mathijssen, productieleider Theater Reflex.


NIEUWE VOORSTELLING VAN THEATER REFLEX.
(zondag 14 mei 2017)

Op 11 en 12 april 2018 speelt Theater Reflex:

HET WAS DE LEEUWERIK!
Romeo en Julia, maar dan anders...............

Romeo en Julia, het grote liefdesdrama en al eeuwen een hit voor zakdoekfabrikanten. Een tragische en onmogelijke liefde ontaardt in een dubbele zelfmoord. Heel mooi, maar helaas ook even onjuist. Althans, volgens schrijver Ephraim Kishon. Zo pleegde Julia nooit zelfmoord, maar had ze tijdelijk last van ademnood wegens een te knellend keurslijf. En Romeo doodde zijn rivaal Paris niet in een duel, maar doorstak diens hart bij het knopen van zijn veter (bij het bukken vergat Romeo steeds zijn degen af te doen). Toch bleef de romantische versie het goed doen aan de kassa en maakte William Shakespeare er een tranendal van.
Gelukkig is daar Theater Reflex en Het was de leeuwerik van schrijver Ephraim Kishon. Eindelijk de waarheid, zij het jaren na de feiten. Romeo en Julia zijn al 30 jaar een gelukkig gehuwd paar en tevens ouders van dochter Lucretia. Door de bezoekjes van huisvriend Will (Shakespeare himself), maken we kennis met een probleemloos gezin en wordt ons een blik gegund op een diepmenselijke relatie. Zou hun liefde nog mooier geworden zijn, zou hun niet-aflatende liefde voor elkaar een voorbeeld geworden zijn voor de rest van de wereld? Zouden zij, doordat zij ook na dertig jaar huwelijk nog even hartstochtelijk verliefd zijn op elkaar, de dichter laten inzien dat hij ongelijk had ze te laten sterven?
In dit verhaal met een knipoog zal het realisme u treffen en de herkenbaarheid u ontroeren.

Acteurs: Michael Graauwmans, Sandra de Clercq en Joost Godschalk.
Muziek: Jarek Mathijssen.
Regie: Peter Jonckheer.
Locatie: Schouwburg De Kring.

THEATER REFLEX WINNAAR CULTUURPRIJS ROOSENDAAL 2015/2016.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.theaterreflex.nl of kijk op onze Facebookpagina.


Met vriendelijke groeten,

Theater Reflex


THEATER REFLEX IS GENOMINEERD VOOR DE RABOBANK CULTUURPRIJS VAN DE GEMEENTE ROOSENDAAL 2015/2016.
(zaterdag 4 juni 2016)

Voor onze voorstelling "Demonen" van vorig jaar zijn we genomineerd voor de cultuurprijs. Zowel de jury als het publiek bepalen wie de winnaar wordt.
Wij kunnen uw stem daarom goed gebruiken!

U kunt nu uw stem uitbrengen op Theater Reflex. U kunt op twee manieren op de website komen om uw stem uit te brengen:
1. Via de site: http://bit.ly/cultuurprijsrsd
2. Via www.cultuurprijsroosendaal.nl

U gaat dan rechtsboven in het scherm naar "Breng uw stem uit" en vervolgens stemt u op Theater Reflex.

Wij danken u hartelijk voor uw stem!


Voor onze voorstelling "Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran" zijn nog kaarten te koop voor zaterdagavond 4 juni. Kaarten kunt u reserveren via: info@theaterreflex.nl

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.theaterreflex.nl of kijk op onze Facebookpagina.


Met vriendelijke groeten,

Theater Reflex


THEATER REFLEX GENOMINEERD VOOR DE RABOBANK CULTUURPRIJS GEMEENTE ROOSENDAAL.
(dinsdag 20 april 2016)

Motivatie jury over de voorstelling van 2015 DEMONEN:

Reflex is door de jaren heen, naast de keuze voor de bijzondere stukken, sterk in het kiezen van de bijpassende, bijzondere speellocaties. Het is een kunst om in zo'n entourage het toneelspel het verhaal te laten dragen. De jury is onder de indruk van de keuze van het stuk én locatie, de bijzonder goede vertolking van de complexe teksten in dit intense stuk. Vanaf het eerste moment boeiend, het stemt tot nadenken, kortom een eyeopener.

Van 1 tot 15 juni kunnen Roosendalers stemmen op hún favoriete kandidaat voor de Rabobank Cultuurprijs en de Jongeren Cultuurprijs. Dit kan op de website: www.dekringroosendaal.nl


NIEUWE PRODUCTIE VAN THEATER REFLEX OP 1-2-3-4 JUNI 2016.
(dinsdag 20 april 2016)

Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran, is een boek van Eric-Emmanuel Schmitt. Regisseur Peter Jonckheer heeft dit boek bewerkt tot een theatervoorstelling.

MENEER IBRAHIM EN DE BLOEMEN VAN DE KORAN.

In het Parijs van de jaren 60 van de vorige eeuw raakt Momo, een joods jongetje van 12 jaar, bevriend met de oude Arabische kruidenier in de rue Bleue.Er ontrolt zich een prachtig verhaal dat de grenzen van de religies overstijgt.

Spelers: Michael Graauwmans.
Joost Godschalk.
Muzikanten: Jarek Mathijssen
Paul Rampaart
Jamy Rockx.
Regie: Peter Jonckheer.
Techniek: Ludo Pirée
Marcel de Kok.
Foto's: Hans Lunenburg.
Productie: Bert Mathijssen.

Voorstellingen zijn 1-2-3-4 juni 2016. Plaats: Fatimakerk Roosendaal.
Aanvang 20.30 uur.
Ontvangst publiek: Fatimahuis, Dr.Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal.

Reserveren via e-mail: info@theaterreflex.nl
Entree: € 10,00
Of telefonisch: 0165-543880.
Voor meer informatie: www.theaterreflex.nl


STEUN THEATER REFLEX.
(dinsdag 5 april 2016)

Beste Reflex-liefhebbenden,

Jaarlijks organiseert de Rabobank Roosendaal Woensdrecht de "Rabobank Clubkas Campagne" om verenigingen met een leuk initiatief financieel te belonen. Theater Reflex neemt dit jaar deel aan de Rabobank Clubkas Campagne. In deze financieel moeilijke tijden is elke financiële hulp voor ons als toneelvereniging van harte welkom. We vragen u niet om geld, maar willen u vragen om op Theater Reflex te stemmen, zodat we een extra financiële impuls hebben voor onze voorstelling 'Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran' die wij op 1-2-3-4 juni in Roosendaal zullen spelen. Dit is dus al mogelijk door op ons te stemmen.

Bent u lid van de Rabobank Roosendaal Woensdrecht vóór 1 maart 2016? Was u op 1 maart 2016 al lid van de Rabobank Roosendaal Woensdrecht?
Dan ontvangt u begin april per post een unieke code waarmee u kunt stemmen op uw favoriete verenigingen. Ieder lid ontvangt vijf stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht. Voor de geldigheid moeten alle 5 stemmen worden uitgebracht.

Wat is ons vriendelijke verzoek aan u:

- In de periode van 6 t/m 18 april 2016 één of twee stemmen uit te brengen op Theater Reflex.

- De data van onze voorstelling in de agenda te noteren: 1-2-3-4 juni 2016. De voorstelling is een ontroerend verhaal over twee mensen van verschillende geloven die meer met elkaar gemeen hebben dan in eerste instantie wordt gedacht. Deze voorstelling mag u in deze tijden niet missen!

U kunt op onze website en Facebookpagina meer informatie over onze voorstelling vinden. www.theaterreflex.nl

Bedankt voor uw medewerking en hopelijk tot 1-2-3-4 juni!

Met vriendelijke groeten,

Theater Reflex


UPDATE: MENEER IBRAHIM EN DE BLOEMEN VAN DE KORAN
(10 februari 2016)

De voorstelling , Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran, krijgt steeds meer vorm.
Regisseur, Peter Jonckheer, heeft het boek van Eric-Emmanuel Schmitt bewerkt. Samen met de spelers, Michael Graauwmans en Joost Godschalk, moet het een mooie tragi-komische voorstelling worden.
Samen met fotograaf Hans Lunenburg wordt er aan het decor gewerkt, natuurlijk met onze technische mensen Ludo Pirée en Marcel de Kok.
De voorstellingen zijn op 1-2-3 en 4 juni 2016. De locatie volgt nog. Die houden we nog even geheim.

klik op foto om te vergroten

Foto's : Hans Lunenburg.


Voor meer informatie:
Secretariaat: Bert Mathijssen, Telefoon: 0165-543880.
e-mail: info@theaterreflex.nl
www.theaterreflex.nl


NIEUWE PRODUCTIE VAN THEATER REFLEX:
(07 oktober 2015)

MENEER IBRAHIM EN DE BLOEMEN VAN DE KORAN.
Van Eric-Emmanuel Schmitt.
MENEER IBRAHIM EN DE BLOEMEN VAN DE KORAN

In het Parijs van de jaren 60 van de vorige eeuw raakt Momo, een joods jongetje van 12 jaar, bevriend met de oude Arabische kruidenier in de rue Bleue.
Er ontrolt zich een prachtig verhaal dat de grenzen van de religies overstijgt.

Het boek wordt bewerkt en geregisseerd door Peter Jonckheer en de 2 rollen worden ingevuld door Michael Graauwmans en Joost Godschalk. Met medewerking van muzikanten en Marloes Wiericx.
De repetities zijn al begonnen en het belooft een mooie voorstelling te worden.
De voorstellingen staan gepland voor 1-2-3-4 juni 2016.

Nieuwe bestuursleden:

Na 30 jaar hebben Wim van den Bosch en René Konings aangegeven dat ze het stokje van voorzitter en penningmeester graag willen overdragen.
Ze waren tevens mede oprichters van Theater Reflex in 1985.
Namens alle leden willen we Wim en René hartelijk dank zeggen voor hun jarenlange inzet voor Theater Reflex.

De nieuwe voorzitter van Theater Reflex is: Michael Graauwmans.
De nieuwe penningmeester is: Joost Godschalk.
Namens alle leden wensen we jullie veel succes toe met jullie bestuursfunctie.

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de vorderingen van onze nieuwe productie.
1-2-3-4 juni 2016 kunt u al in uw agenda noteren.

Voor meer informatie:
Secretariaat: Bert Mathijssen, Telefoon: 0165-543880.
e-mail: info@theaterreflex.nl
www.theaterreflex.nl

Puntgave voorstelling van Theater Reflex
(BN/DeStem zaterdag 28 februari 2015)
Demonen Demonen

JUBILEUMVOORSTELLING VAN THEATER REFLEX: DEMONEN VAN LARS NORÉN.
(13 januari 2015)

In 2015 bestaat Theater Reflex 30 jaar. Als jubileumvoorstelling is gekozen voor een toneelstuk van de bekende Zweedse schrijver Lars Norén: DEMONEN.
Regie: Carmen van der Elst.

DEMONEN
Twee koppels -dertigers- worstelen met de eenzaamheid, maar vrezen de verveling van het samenzijn. Frank en Katarina zijn kinderloos en gevangen in een verstikkende relatie. Tomas en Jenna hebben 2 kleine kinderen en zijn schijnbaar gelukkig.
Wanneer beide koppels onverwacht samen een avond doorbrengen, loopt het uit de hand. Wat gezellig begint, ontaardt in een aaneenschakeling van gênante ontboezemingen, verleidingen en vernederingen. Hun botsingen zijn grimmig en absurd. Het hunkeren naar liefde is hartverscheurend.
Een spel van afstoten en aantrekken, vasthouden en loslaten, strelen en slaan, winnen en verliezen, opgeven en overgeven.

LARS NORÉN (1944)
De Zweed Lars Norén wordt gezien als één van de meest invloedrijke toneelschrijvers. DEMONEN -één van zijn beste toneelstukken- is duidelijk geïnspireerd door de klassieker 'Who's Afraid of Virginia Woolf'.
Zijn werk is realistisch en heeft hoofdzakelijk twee onderwerpen: familiedrama's in een hotel en relatiedrama's in een gezin van vier personen.
Een ander veel gespeeld stuk is: Nacht moeder van de dag.

CARMEN VAN DER ELST
Afgestudeerd in 1998 aan de toneelacademie Maastricht, maakt ze al een aantal jaren voorstellingen voor het amateurtoneel. Ze regisseerde stukken van o.a. Judith Herzberg, Wanda Reisel, Thomas Verbogt en Alex van Warmerdam. Daarnaast heeft ze ook een aantal improvisatie- en montagevoorstellingen gemaakt. Haar voorstellingen kenmerken zich door eenvoud en soberheid. Less is more, er wordt immers al zoveel verteld...

Spelers
Marloes Wiericx
Michael Graauwmans
Sandra de Clercq-van Bekkum
Joost Godschalk

THEATER REFLEX
Theater Reflex is opgericht in 1985. Al meteen met hun eerste stuk, Pas de Deux van Hugo Claus, wonnen ze de toen nog bestaande Roosendaalse toneelprijs 'De Blauwe Wimpel'. Reflex was de eerste Roosendaalse toneelvereniging die op bijzondere locaties ging spelen. In 1993 in een boerenschuur. Daarna nog in een oude loods van een autospuiterij in de Burgerhoutsestraat, in een manege, de bibliotheek etc.
In 1999 won Reflex de Roosendaalse Cultuurprijs, toen nog bekend als 'De Caruso Podiumprijs'. In 2005 won Theater Reflex de 'Pirandello'-prijs in Helmond.

Voorstellingen
Theater Reflex speelt op 26-27-28 februari en 1 maart 2015 in het oude PTT sorteerbedrijf aan de Oostelijke Havendijk 13, 4708 AD te Roosendaal.
Aanvang 20.30 uur.
Entree: € 12,00

Reserveren kunt u via: tel. 0165-543880 of via e-mail: info@theaterreflex.nl

Meer informatie:
Bert Mathijssen, productieleider
Telefoon: 0165-543880
e-mail: info@theaterreflex.nl
www.theaterreflex.nl

VOORSTELLING THEATER REFLEX.
(zondag 19 oktober 2014)

Geachte toneelliefhebber,

De bedoeling van Theater Reflex was om eind november 2014 de voorstelling DEMONEN van Lars Norén te spelen.
Door omstandigheden zijn we echter genoodzaakt de voorstelling uit te stellen. De nieuwe data zal eind maart/ begin april 2015 worden.
Zodra deze data precies bekend zijn, dan zullen wij u daarover zo spoedig mogelijk van op de hoogte brengen.

Met vriendelijke groeten,
Bert Mathijssen, productieleider.
www.theaterreflex.nl
info@theaterreflex.nl


STEUN THEATER REFLEX.
(donderdag 13 maart 2014)

De Rabobank heeft een nieuwe vorm om verenigingen financieel te ondersteunen.

De Rabobank Clubkas Campagne.

Alle leden van de Rabobank mogen maximaal 5 stemmen uitbrengen op een deelnemende vereniging. (Waarvan maximaal twee op dezelfde club) U kunt stemmen tijdens de stemperiode van donderdag 3 april tot en met maandag 14 april 2014.

Alleen leden mogen stemmen. U kunt alleen lid worden, als u een bankrekening heeft bij de Rabobank. U kunt zich aanmelden als lid via www.rw.rabobank.nl

Daar kunt u ook meer informatie vinden over de Rabobank Clubkas Campagne.

Bij voorbaat hartelijk voor uw stem!

Met vriendelijke groeten,

Bestuur en leden van Theater Reflex.

Eind oktober wil Theater Reflex graag de voorstelling DEMONEN van Lars Norén spelen en daar hebben we nog wat financiële middelen voor nodig.

Bert Mathijssen, productieleider.
Telefoon: 0165-543880.
www.theaterreflex.nl
info@theaterreflex.nl
bemas@home.nl


OOK THEATER REFLEX HEEFT HINDER VAN BEZUINIGINGEN!
(donderdag 9 januari 2014)

De culturele wereld wordt door de crisis dubbel getroffen. De overheid schrapt bijna alle subsidies voor culturele instellingen, waaronder die van de amateurs.
Bovendien loopt het aantal bezoekers terug, omdat mensen zuiniger zijn gaan leven door de crisis.

Theater Reflex krijgt geen subsidie meer in 2014, maar we willen toch graag een voorstelling maken. Een kwalitatief goede voorstelling kost geld, ook voor een amateurtoneelvereniging.
We willen graag medio oktober 2014 een voorstelling spelen, namelijk: DEMONEN van de wereldberoemde schrijver Lars Norén.
Om dit te realiseren hebben we geld nodig voor professionele regie (Carmen van der Elst) en een decor. We hebben al een contributieverhoging toegepast van 100%, maar onze groep is niet zo groot dat we het tekort kunnen opvangen.

E.e.a. zou betekenen, dat we geen voorstelling op de planken kunnen brengen, daarom vragen wij uw hulp.
Inderdaad: we vragen om een bijdrage. Iedere euro is goed.
Vanaf een bijdrage van € 15,00 krijgt u korting op een toegangsbewijs.
Mocht u als ondernemer of bedrijf geïnteresseerd zijn om Theater Reflex op een andere manier te sponseren, neem dan contact met ons op, zodat we uw reclame uitingen kunnen bespreken.

Ons banknummer is: NL 16 Rabo 0184307430, t.n.v. Theater Reflex, Roosendaal.

Bij voorbaat hartelijk dank!
Namens alle leden van Theater Reflex.

Productieleider: Bert Mathijssen.
Telefoon: 0165-543880.

www.theaterreflex.nl
info@theaterreflex.nl
bemas@home.nl

Eigenzinnige, bijzondere voorstelling Reflex
(BN/DeStem maandag 17 september 2012)
De Lange Nasleep Van Een Korte Mededeling

THEATER REFLEX SPEELT: DE LANGE NASLEEP VAN EEN KORTE MEDEDELING
(25 maart 2012)
De Lange Nasleep Van Een Korte Mededeling

Op 15 en 16 september 2012 speelt Theater Reflex het toneelstuk DE LANGE NASLEEP VAN EEN KORTE MEDEDELING van Magne van den Berg.

In "De lange nasleep van een korte mededeling" maken we kennis met vier vrienden.
Een van de vier kondigt zijn vertrek aan wat onvoorziene ontwikkelingen in gang zet. Het idee van vertrek uit deze hechte gemeenschap maakt de rest bewust van hun eigen blijven. Dat, wat altijd als vanzelfsprekend werd ervaren, wordt nu een keuze. Er wordt gebiecht, verraden, er wordt ontdekt en er wordt verlaten.

Magne van den Berg, schrijfster (1967):
Magne van den Berg studeerde in 1994 af aan de Mimeopleiding te Amsterdam en maakt sindsdien haar eigen voorstellingen.
Van 1994 tot en met 1999 werkte ze in samenwerkingsverband. Sinds 2000 werkt ze zelfstandig en regisseerde een aantal van haar eigen teksten. Voor het HartsTochtfestival van Het Zuidelijk Toneel schreef ze o.a. "Vijf sec. erin eruit".
In 2008 won ze met DE LANGE NASLEEP VAN EEN KORTE MEDEDELING de H.G. van der Viesprijs voor de beste Nederlandse toneeltekst van de afgelopen drie jaar.

Janske Dekkers, regie (1986):
Janske Dekkers studeerde in 2011 af als docerend theatermaker aan de Academie voor Theater in Tilburg. Regisseerde o.a. Bloedroof, De vrouw die tegen de deur aanliep en WEEK. Met deze laatste, door haar zelf geschreven en gespeelde kleinkunstvoorstelling, werd zij genomineerd voor de Boulevard Entreeprijs 2011 in Den Bosch.

Spelers:
Joost Godschalk, Michael Graauwmans, Marjon van de Sande, Marloes Wiericx.

Waar & Wanneer
De kleine zaal van schouwburg De Kring te Roosendaal
zaterdag 15 en zondag 16 september 2012
Aanvang: 20.30 uur
Reserveren bij Schouwburg De Kring. Tel.0165-555555. Toegangsprijs: € 12,00 exclusief toeslag (garderobe+1 consumptie) Schouwburg De Kring.

Voor meer informatie:
Secretariaat: Bert Mathijssen, Telefoon: 0165-543880.
e-mail: info@theaterreflex.nl
www.theaterreflex.nl


MATINEE VAN DE LIEFDE
(31 oktober 2011)

Alweer de derde productie van Theater Reflex in 2011. Nu in samenwerking met Harmonie Orkest Roosendaal.
Spelers van Theater Reflex verzorgen een aantal teksten die, hoe kan het ook anders, over de liefde zullen gaan.
De spelers zijn: Marloes Wiericx, Marjon van de Sande, Michael Graauwmans, Joost Godschalk.

MATINEE VAN DE LIEFDE......
Matinee van de liefde HOR-jaarconcert 2011:
Matinee van de liefde

Zondagmiddag 13 november zal Harmonie Orkest Roosendaal in samenwerking met Theatergroep Reflex het Jaarconcert 2011 geven in de St. Jan op de Oude Markt in Roosendaal. Het thema van het concert zal zijn: 'Matinee van de liefde'
In de tijd dat er een kaalslag op cultuur plaatsvindt, vindt het HOR het juist belangrijk om blaasmuziek en theater voor het hele gezin aan te bieden. Vandaar ook dat er wederom voor een concertmoment op de zondagmiddag is gekozen.

Speeltijden: zondag 13 oktober om 14.00 uur.
Plaats: St. Jan, markt 2, Roosendaal.

Reserveren via: www.horharmonie.nl

THEATER REFLEX SPEELT: Peer Gynt.
(19 juni 2011)

EXTRA VOORSTELLING ! Omdat de twee voorstellingen op zaterdag en zondagmiddag al snel uitverkocht waren is er besloten om een derde voorstelling te geven op ZONDAGAVOND 9 OKTOBER OM 19.00 UUR!

Theater Reflex

THEATER REFLEX SPEELT OP 8 EN 9 OKTOBER 2011: PEER GYNT.
MET MUZIEK VAN :EDVARD GRIEG.

Op 8 en 9 oktober 2011 speelt Theater Reflex in de Kleine Zaal van schouwburg De Kring te Roosendaal.
In samenwerking met Stichting ROOS wordt er een familievoorstelling gemaakt: SPROOKJESMUZIEK-MUZIEKSPROOKJES.
Het worden 3 eenakters, Het Zwanenmeer en De Notenkrakersuite van Tjaikovski en Peer Gynt van Edvard Grieg.
Theater Reflex gaat Peer Gynt spelen.
De voorstellingen zijn zaterdag 8 oktober om 19.00 uur en zondag 9 oktober om 15.00 uur en 19.00 uur. Kaartverkoop via Schouwburg De Kring. Zie www.dekringroosendaal.nl
De bedoeling van deze voorstellingen is, de jeugd kennis te laten maken met klassieke muziek op een speelse manier.
Het Roosendaals Symfonie Orkest zal de muziek in deze voorstellingen voor haar rekening nemen.

Peer Gynt is een toneelstuk geschreven door Hendrik Ibsen uit 1876. Samen met toneelmuziek van Edvard Grieg, geschreven voor de première, is het toneelstuk erg beroemd geworden. Het stuk voor de uitvoeringen van ROOS is bewerkt door Jan van Nassau.

Peer Gynt is een egoïstische Noorse jongen, een opschepper, een leugenaar, een kwajongen met een enorme fantasie, die in zijn dorp niet erg geliefd is en na de dood van zijn moeder de wereld intrekt. Na veel omzwervingen en geldverdienend en een beetje gek geworden, besluit hij weer naar huis terug te keren. In de hoop dat daar nog iemand is die op hem wacht...

De spelers zijn: Marjon van de Sande, Marloes Wiericx, Mieke Overgaag, Michael Graauwmans en Joost Godschalk.
Licht/decor: Ludo Pirée, Olaf Jenniskens en Marcel de Kok.
Regie: Bert Mathijssen.

Speeltijden: zaterdag 8 oktober om 19.00 uur
zondag 9 oktober om 15.00 uur
zondag 9 oktober om 19.00 uur.
Plaats: Kleine zaal van schouwburg De Kring, Roosendaal.

Voor meer informatie:
Secretariaat: Bert Mathijssen, Telefoon: 0165-543880.
e-mail: info@theaterreflex.nl
www.theaterreflex.nl

THEATER REFLEX SPEELT: BEELDEN, achter mijn ogen.
(27 februari 2011)

Op het gratis te bezoeken kunstenmanifestatie KUNSTEN ONDER 1 DAK
speelt Theater Reflex: BEELDEN, ACHTER MIJN OGEN.

Theater Reflex
· Vanwaar u bent kunt u hun dromen horen.
· Daarvoor was ik nooit eenzaam, ik had toen ook geen vrienden.
· Het waren de hanenpoten van Tim.
· Het probleem was....mijn gedachten......
· Ik weet wie hier op een dag zomaar is aan komen lopen, die kan ook op een dag weer vertrekken.

Theater Reflex brengt een performance voorstelling van circa 20 minuten in het ketelhuis van de vroegere Wenneker fabrieken.
De voorstelling is samengesteld door regisseur Jan Dua en leden van Reflex zelf.
Het ketelhuis was mede een inspiratie bron om tot deze voorstelling te komen. Toen de fabriek nog volop draaide was het een "normaal" onderdeel voor de mensen die er werkte. Nu de productie stil ligt, is het een ruimte waar iedereen die de ruimte betreedt, zijn eigen fantasie beelden kan maken.
De spelers zijn: Marloes Wiericx, Marjon van de Sande, Michael Graauwmans, Joost Godschalk en Bert Mathijssen.
Contrabas: Onno Pijl.
Regie: Jan Dua.
Techniek: Ludo Pirée en Marcel de Kok.

Theater Reflex is opgericht in 1985 en was de eerste Roosendaalse toneel vereniging die naast de schouwburg op speciale locaties ging spelen.
In 1993 werd de poëzie voorstelling GEMILLIMETERD GRAS in een boerenschuur aan de Lagendijkse straat gespeeld.
In 1994 werd het toneelstuk TOT NUT VAN 'T ALGEMEEN gespeeld in de nu gesloopte loods van Gerritsma autoschade aan de Burgerhoutsestraat. (Waar nu de muziekschool staat)
In 1996 heeft Reflex een manege op Majoppeveld omgebouwd tot een realistisch decor voor de voorstelling OVER DE GRENS.
Theater Reflex maakte, door een uitgekiende belichting, van de hal in de bibliotheek in 2000 een decor voor de voorstelling ANTIGONE.
In 2002 werd de Eratozaal gebruikt als echte feestzaal voor de voorstelling FEEST.
En in 2007 werd het Fatimahuis omgetoverd tot dansschool voor de voorstelling SOIRÉE.

Speeltijden: 2 april om 15.30 uur en 20.30 uur.
9 april om 16.30 uur en 20.30 uur.
Plaats: Wenneker Distilleries, Badhuisstraat 18, 4703 BH te Roosendaal.
Entree: Gratis.

Voor meer informatie:

www.theaterreflex.nl
Secretariaat: Bert Mathijssen,
Telefoon: 0165-543880.
Kunsten onder 1 dak

Boeiend eigentijd toneel van Reflex
(BN/DeStem maandag 19 april 2010)
Vlekken

ROOSENDAAL - Na twee jaar staat Theater Reflex er weer. Dit maal met twee eenakters en twee jonge veelbelovende regisseurs: Roosendaler Corné van Sprundel en Rens van de Rijdt.
Dat leverde een boeiende avond met twee uur eigentijds toneel op. In "Vlekken", een bewerking van "Golden Fiction" van Toneelgroep Het Volk, komen we terecht in de rookkamer van een ziekenhuis. Het TL-voetlicht vooraf aan de voorstelling suggereert klinische kilte.
Nergens een kleedje, wel kaal meubilair, een troebele vissenkom, een lullig plantje. Troosteloosheid troef.
Van de bizarre ontmoetingen tussen de drie personages, overtuigend gespeeld door Michael Graauwmans, Jeroen Schrauwen en Bert Mathijssen worden we niet vrolijk.
Ik zoek naar de betekenis van dit tragi-komische stuk. De mededelingen, die via de intercom binnenkomen, versterken de hulpeloosheid van de patiënten.
Staat deze rookruimte voor een gevangenenkamp, waarin de identiteit van de aanwezigen ontnomen wordt?
De negatieve berichten geven mij die indruk. Deze versterken de anonimiteit van de personages, die overigens wel hun personalia op een formulier moeten invullen.

Of is de betekenis actueler? Wanneer Dick Schakelaar (Bert Mathijssen) door Dr. Ketting - let op de namen - als dokter wordt ingezet om de andere twee te helpen, waan ik me in een herkenbaar land waar de zorg steeds meer te wensen overlaat.
De verveling - "De dagen rijgen zich aaneen in domme regelmaat" - doet me denken aan "Wachten op Godet".
Regisseur Corné van Sprundel heeft de eenakter goed uitgewerkt. "Vlekken" maakt een verzorgde en weloverwogen indruk.
Het toneelbeeld is van deze tijd. In de keuze van de afbakening van het speelvlak in een open ruimte, met minimale kleurloze decor, de (voet)lichtkeuze, de snerpende muziek tijdens de changementen herken ik invloeden van landelijk bekende regisseurs.
Echter, deze eenakter is authentiek neergezet en vormgegeven.
De eenakter "Deze Mensen Bestaan" is ontstaan uit improvisaties van de spelers Marjon van de Sande, Marloes Wiericx en Jan Dua - een prima gastspeler - met regisseur Rens van de Rijdt.
De spelers presenteren een kleurrijk palet van personages. Ze leggen veel eigenheid in de karakters, maar verkennen ook de uiterste grenzen van hun eigen mogelijkheden.
Dat levert een rijgsnoer van goed gespeelde, spannende taferelen op, hoewel de sterkste scènes aan het begin zitten.
Iets van een verbindende rode draad tussen de miniaturen mis ik wel; ik had de volgorde van beide eenakters zeker veranderd. Dat had best gekund, want ook de personages van "Vlekken" bestaan echt.
Mooie mensen, mooie toneelavond.

Herbert Mouwen


THEATER REFLEX SPEELT WEER OP 16 EN 17 APRIL 2010

18 maart 2010

Theater Reflex speelt 2 eenakters. De eenakter VLEKKEN is een bewerking van het toneelstuk GOLDEN FICTION van theatergroep Het Volk. Dit toneelstuk uit 1995 is bewerkt door Corné van Sprundel, die ook de regie op zich heeft genomen.

VLEKKEN.
Over lotgenootschap tegen wil en dank. De rookkamer van een ziekenhuis is de troosteloze locatie waar mensen zich trachten te ontworstelen aan een wereld waarin eenzaamheid en wanhoop de boventoon voeren. De rookkamer, de plek waar angst en onzekerheid krampachtig worden bezworen door kwinkslagen, overbodige prietpraat, ditjes en datjes. Zelfredzaamheid is geboden, eigen initiatief is onontbeerlijk.

Spelers: Jeroen Schrauwen, Michael Graauwmans en Bert Mathijssen.

===================

DEZE MENSEN BESTAAN is de andere eenakter, die helemaal gemaakt is door de regisseur, Rens van de Rijdt, en de spelers.

De getrouwde Henk en Tonnie, die het alleen dankzij de levendigheid van hun eigen fantasie kunnen opbrengen bij elkaar te blijven.

De ervaren performer 'De geweldige Leroy', die zichzelf wellicht iets té geweldig vindt en een geweldige act speciaal voor u en voor u alleen presenteert.

Egbert, die in een kelder met een bal in zijn mond afwacht wat ongetwijfeld komen gaat.

Magda, die zich tegen beter weten in laat consulteren door medium Samantha.

Cynthia, die de twijfelachtige eer geniet de eerste blind date te zijn die Berend-Jan ooit heeft gehad.

Dit en nog veel meer in DEZE MENSEN BESTAAN.

Spelers: Marjon van de Sande, Marloes Wiericx en Jan Dua.

===================De voorstellingen zijn op: 16 en 17 april
Aanvang: 20.30 uur
Locatie: De Suite, Centrum voor de Kunsten Muziek.
Burgerhoutsestraat 23, 4701 EK Roosendaal. Tel.0165-544750
Entree: € 12,00, dit is inclusief een consumptiebon te gebruiken na afloop bij Café Vredeshof, Burgerhoutsestraat 17 te Roosendaal
Reserveren: Telefoon 0165-543880, of via info@theaterreflex.nl

Meer informatie over Theater Reflex kunt u vinden op www.theaterreflex.nl.
Telefoon Theater Reflex: 0165-543880
Jeroen, Michael Marloes
Jan, Marjon

16 oktober 2009

naar boven